Élet; Szín; Vonal

Élet; Szín; Vonal

Tárgyfotózás 101

2017. március 13. - robert.szalkai

A frissen szervizelt EF 85mm f/1.8 objektívvel és egy kölcsön közgyűrű készlettel látogatást tettünk a makrófotózás világában, ahova jött velünk a tárgyfotók hűséges társa, egy frissen beszerzett tárgysátor is.

Kitűzött célként két nagy marék gyűrű megörökítése volt a cél, amihez a felhasznált setup kifejezetten egyszerű volt; két villanj-körte két oldalról egy-egy ernyőn át, egy pedig a gyári diffúzorral a sátor mögé / alá. Kizárólagosan high-key képek készítésén volt a fókusz. Legközelebb fekete háttérrel lesz megvalósítva hasonló koncepció.

Megfigyelhető, marginális a különbség a két prezentált megoldás között. A két, oldalt elhelyezett vaku ugyanis dupla diffúzoron át világította meg a gyűrűket, amíg a fővilágításként funkcionáló a tárgysátor hátsó szegmense alatt elhelyezett vaku közelebb volt a tárgysátorhoz, ernyő nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://eletszinvonal.blog.hu/api/trackback/id/tr8512336081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása