Élet; Szín; Vonal

Élet; Szín; Vonal

Zita leánybúcsúja (werk)

2016. május 01. - robert.szalkai

Volt szerencsém közvetlen a leány búcsú előtti készülődést fotózni Zita esetében. Természetesen éltem a lehetőséggel, és igyekszem összefoglalni a tapasztalatokat, megosztani a beállításokat.

img_4425.jpg

Dél elmúlt már amikor a Budapesti Sminkiskola előtt találkoztunk. Program szerint a következő pár órában, amíg Zita esküvői próbasminkje készül, közben én azt megörökítem, majd innen mennek tovább a napi események második felére. Nem volt felém pontosan közölve milyen képeket szeretnének, illetve milyen felszerelést vigyek magammal, mi áll rendelkezésre a helyszínen. Szerencsémnek is köszönhetően minden szükséges elemet magammal vittem, minden mást meg tudtak a helyszínen biztosítani. Egy körülbelül 45x45 cm kilépő felületű softbox állt rendelkezésre az iskolában benne egy villanj-körtével, egy személy fotózásához épp megfelelő háttér és állványok. Szinkron kábel nem volt, de szerencsére az optikai slave funkció jól működött softboxon keresztül is.

Az esküvői próbasmink a klasszikus szerepen kívül betöltött egyfajta oktató jelleget is, mivel minden egyes lépésen hosszan, magyarázattal kiegészítve mentek végig így otthoni körülmények közt is reprodukálhatóvá vált. Eme folyamatnak a bemutatása most nem tervem annak ellenére, képekkel ez is dokumentálva lett általam. Ennek megfelelően mindösszesen pár kép lett kiválasztva és itt megosztva.

zitasmink_01.pngA beállított képek egy folyosón készültek, relatív alacsony belmagassággal és vegyes színhőmérsékletű fénycső megvilágítás mellett. Utóbbit egyszerűen megoldottuk a vakuhasználattal, mivel ISO 100, 1/250s záridő és 5.6-8 körüli rekesz mellett már semmi nem látszott a modellből a próbák során. A fal okkersárgához hasonlított leginkább, de a kölcsönbe kapott apró háttér tökéletesnek bizonyult a feladat során. Kihasználva az alacsony belmagasságot, némi hajfényt is tudtam varázsolni a rendszervakuval, miközben ezzel párhuzamosan triggereltem a villanj-körtét. Rögtönzött derítőlap és rögtönzött asszisztens volt segítségemre hogy ne legyen túlságosan kontrasztos a kattintás pillanatában a kép. A képek PS mentesek, mindössze Lightroomban készült minden munka.

Több ruhában is készültek képek, mivel a barátnők több mindent rápróbáltattak Zitára, amit ő hősiesen tűrt! Még egy instant tiarát is szereztek neki aznap. :)
Pár száz kép készült ezalatt a 3-4 óra alatt, amiket megkapott mind a megrendelő (Zita barátnője), mind a portréalany természetesen.

img_4432.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://eletszinvonal.blog.hu/api/trackback/id/tr128845094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása