Élet; Szín; Vonal

Élet; Szín; Vonal

12 év - 12 km

2016. május 09. - robert.szalkai

Idén harmadik alkalommal került megrendezésre az Európa-nap alkalmából egy futórendezvény.

A táv most egységesen 12 kilométer volt, ahol a 12 kilométer az EU-n belül eltöltött éveinket szimbolizálja. Útvonal tervezést úgy alakították ki, hogy 12 EU-s forrásból korszerűsített létesítményt vagy helyszínt ejtsenek útba a futók.
A részletes útvonal és az útba ejtett látnivaló a BBU honlapján megtalálható.

A minden évben megrendezett Európa-nap (május 9.) az európai béke és egység ünnepe. Ezen a napon a történelmi jelentőségű „Schuman-nyilatkozat” évfordulóját ünnepeljük. Robert Schuman francia külügyminiszter 1950. május 9-én Párizsban olyan új politikai és gazdasági együttműködést vázolt fel Európa számára, amely lehetetlenné teszi a háborút a kontinens országai között.

Schuman új európai intézmény felállítását szorgalmazta abból a célból, hogy az összefogja és irányítsa a kontinens országainak szén- és acéltermelését. Az intézményt létrehozó szerződés aláírására egy évvel később került sor. A mai Európai Unió kialakulását a Schuman-javaslattól számítjuk.

Forrás: europa.eu

Indulópont, a gyülekezőhely és a cél is a Margitszigeti Atlétikai Centrum pályája volt. Mivel limitált volt a jelentkezők száma 4.000 főre, ez az aránylag kis alapterületű helyszín is tökéletesen megfelelt a célra. Csak egy táv volt kiírva, a már említett 12 kilométer, és csak egyéniben lehetett futni. Délelőttre volt betervezve a futás, délután családi programokkal és koncertekkel készültek a szervezők.

Hoztunk egy kis csokor képet is. Sokkal most nem készültünk, mivel improvizálásból kifolyólag csak kompakt gép volt nálunk. Természetesen most is gratulálunk minden célba érkező futónak! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://eletszinvonal.blog.hu/api/trackback/id/tr798845092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása